Mikä on Casambi?

Casambi on langaton suomalaisen Casambi Technologies Oy:n kehittämä Bluetooth-teknologiaan (BLE) perustuva valaistuksen ohjausjärjestelmä, jolla ohjataan yhden tai useamman valaisimen valoa, tai laajempaa valaistuskokonaisuutta.

Voit ohjata Casambilla valoa eli säätää valaistusta ja tehdä asetuksia valaistukseen. Valonohjauksen tarkoituksena on tarjota sopiva valo ja valaistusominaisuudet oikeassa paikassa, oikeaan aikaan.

Casambi -valaistuksen ohjaus rakennetaan ja sitä hallitaan Casambi-sovelluksella ja -laitteilla. Järjestelmä koostuu yksinkertaisimmillaan mobiilisovellukseen liitettävästä Casambi Ready -valaisimesta. Voit hallita Casambilla yksittäisen valaisimen valoa tai useammasta valaisimesta koostuvaa ryhmää missä tahansa pienessä tai suuressa tilassa tai rakennuskompleksissa. Itse valonohjaus tapahtuu dynaamisesti älypuhelimiin, tabletteihin ja älykelloihin ilmaiseksi ladattavalla Casambi-sovelluksella, joka on asennettavissa iOs- ja Android-laitteisiin. Lisäksi Casambi-laitteita voidaan ohjata eri valmistajien valmistamilla Casambi-kytkimiä, -kaukosäätimiä, sekä liike- ja läsnäolotunnistimia.

Casambi kommunikoi suoraan valaisimien kanssa ja valaisimet toimivat verkon vahvistimina, jolloin erillistä wifi-verkkoa tai internetyhteyttä ei välttämättä tarvita. Suomessa kehitetty ratkaisu perustuu aikanaan Nokialla kehitettyyn Bluetooth matalaenergiatekniikkaan (low energy, BLE), joka on ainoa kaikissa nykyaikaisissa älylaitteissa käytetty vähävirtainen langaton tekniikka. Tämä on tehnyt siitä maailmanlaajuisesti käytössä olevan ja tulevaisuudessakin käytettävän vähävirtaisen radiotekniikan.

Casambi-sovelluksessa on kaksi eri ohjelmistoa: Classic ja Evolution. Voit rakentaa Classic-ohjelmistolla verkon, jossa on 127 erillistä ohjattavaa yksikköä ja Evolution-ohjelmistolla verkon, jossa on maksimissa 250 erillistä yksikköä. Laitteiden ohjaus ja verkko on helppo jakaa eri käyttäjien kesken. Jakamistoiminnolla luot samalla verkostasi varmuuskopion, joka sinulla on syytä olla mobiililaitteesi häviämisen tai hajoamisen varalta.

Kenelle Casambi on tarkoitettu?

Casambi -valaistuksen ohjaus on tarkoitettu kenelle tahansa, joka haluaa hyödyntää valaistuksessa edistyksellistä nykyaikaista valonohjausta. Casambi soveltuu yhtä hyvin yksittäisen valaisimen, kuin laajan valaistuskokonaisuuden hallintaan.

Vaikka Casambi on suunniteltu alkujaan kodin valaistuksen ohjauksen, se on laajasti ennen kaikkea valaistusalan ammattilaisten suosima, koska se on helppokäyttöisyyden lisäksi todettu luotettavaksi, monipuoliseksi ja aidosti skaalautuvaksi. Näin ollen Casambi soveltuu erinomaisesti sekä kuluttajien, että ammattilaisten käyttöön.

Casambi on saavuttanut markkinajohtajan aseman BLE-teknologiaa hyödyntävissä valaisinlaitteissa ja kehittää jatkuvasti uutta nopeasti kasvavan asiakaskuntansa tarpeisiin. Tuore uutuus on laajojen projektien suunnittelu- ja käyttöönottotyökalu Casambi Pro.

Soveltuuko Casambi älykodin valaistuksen ohjaukseen?

Casambi soveltuu erinomaisesti älykodin valaistuksen ohjaukseen, siinä missä se soveltuu laajemmankin valaistus- ja rakennuskompleksin valaistuksen ohjaukseen.

Yksinkertaisin tapa aloittaa Casambi-älyvalaistuksen haltuunotto on hankkia Casambi Ready -valaisin ja ottaa ohjaus käyttöön Casambi-sovelluksella. Voit lisätä samaan ohjaukseen myöhemmin lisää eri Casambi-laitteita tarpeen mukaan. Casambi-ohjausjärjestelmä rakentuu sitä mukaa kun lisäät ohjaukseen laitteita. Ajan myötä tulet huomaamaan, miten tämä laitevalmistajariippumaton järjestelmä skaalautuu täysin tarpeidesi mukaan.

Casambi Ready -valaisin ja sen käyttöönotto

Casambi Ready -valaisin on valaisin, jossa on Casambi -valaistuksen ohjausmoduuli valmiiksi asennettuna. Aicci-malliston valaisimet: Aicci T1 -valaiseva pöytä, Aicci DL1 -työpöytävalaisin ja Aicci WL1 C/CS -seinävalaisin ovat Casambi Ready -valaisimia, mikä tarkoittaa sitä, että niissä on sisäänrakennettu langaton Casambi -valaistuksen ohjausyksikkö.

Casambi Ready -valaisimien käyttöönotto tapahtuu liittämällä valaisin verkkovirtaan, painamalla pistoke pistorasiaan ja lataamalla ilmainen Casambi-sovellus iOs tai Android puhelimeen, tablettiin tai älykelloon. Kun valaisin on liitetty verkkovirtaan sovellus tunnistaa automaattisesti laiteen ja sen valoa voi ohjata heti ilman erillistä reititintä tai muuta lisälaitetta.

Mitä hyötyä on nykyaikaisesta valaistuksen ohjauksesta?

Älykäs langaton BLE -valaistuksen ohjaus on paljon muutakin kuin valon sytyttämistä, sammuttamista ja himmentämistä. Sillä voidaan parantaa valon käytettävyyttä ja valaistuksen ominaisuuksia. Casambi antaa käyttäjille mahdollisuuden hallita valoa, edistää ergonomiaa, tukea hyvinvointia ja turvallisuutta valolla. Samalla voidaan parantaa tilojen muunneltavuutta, mukavuutta ja energiatehokkuutta.

Casambin etuja

 • Nopea ja helppo ottaa käyttöön
 • Monikielinen käyttöliittymä, myös suomen- ja ruotsinkielinen
 • Vaivaton ja monipuolinen käyttää
 • Perustuu turvalliseen Bluetooth-matalaenergiateknologiaan (BLE)
 • Yhdistettävissä Wi-Fi -verkkoon
 • Luotettava Suomessa kehitetty
 • Dynaaminen ohjaus älylaitteilla, katkaisimilla/kauko-ohjaimilla, liike ja läsnäolotunnistimilla
 • Automaattinen ajastus ja valaistustilojen ohjaus
 • Skaalautuu yhden valaisimen ohjauksesta laajaksi tuhansien laitteiden järjestelmäksi
 • Hallinnan jakaminen muiden kanssa on helppoa
 • Laitevalmistajariippumaton
 • Mahdollisuus määritellä valaistus ja sen ohjaus itse, ilman ulkopuolista apua
 • Säästää energiankulutuksessa
 • Alhaiset ylläpitokustannukset
 • Helppo ja edullinen tehdä muutoksia

Miten aloittaa Casambi-valonohjaus?

Kun olet liittänyt Casambi Ready -valaisimen verkkovirtaan, voit aloittaa valaisimen valon säädön ja asettaa omia asetuksia Casambi-sovelluksella. Casambi Ready -laitteet ovat helposti käyttöönotettavia, koska ne on varustettu kytke ja käytä (nk. Plug & Play) -ominaisuuksilla. Casambin perustoiminnot koostuvat valojen kytkemisestä päälle ja pois, valon kirkkauden säädöstä, sekä valon sävyn ja voimakkuuden säädöstä.

Ota ensimmäinen askel ja lataa ilmainen Casambi-sovellus puhelimeesi ja tutustu lyhyeen käyttäjän oppaaseen: Casambi App Short User Guide.

Laajempi Casambi-ohje Casambi App User Manual löytyy täältä.

Lataa Casambi-sovellus

Lataa ilmainen Casambi-sovellus iOs-laitteeseen App Storesta ja Android-laitteeseen Google Play -kaupasta tästä: