Mikä on Casambi?

Casambi on langaton suomalaisen Casambi Technologies Oy:n kehittämä BLE (Bluetooth matalaenergia) -teknologiaan perustuva toimintavarma valaistuksen ohjausjärjestelmä, jolla ohjataan yhden tai useamman valaisimen valoa, tai laajempaa valaistuskokonaisuutta.

Voit ohjata Casambilla valoa eli säätää valaistusta ja tehdä asetuksia valaistukseen. Valonohjauksen tarkoituksena on tarjota sopiva valo, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan.

Casambi-ohjaus rakennetaan ja sitä hallitaan Casambi-sovelluksella ja Casambi-laitteilla. Järjestelmä koostuu yksinkertaisimmillaan mobiilisovellukseen liitettävästä Casambi Ready -valaisimesta. Voit hallita Casambilla yksittäistä valoa tai valoryhmiä kotona tai missä tahansa pienessä tai suuressa tilassa tai rakennuskompleksissa. Itse valonohjaus tapahtuu dynaamisesti älypuhelimilla, tableteilla ja älykelloilla, sekä kytkimillä/kaukosäätimillä, sekä liike- ja läsnäolotunnistimilla. Älylaitteisiin ilmaiseksi ladattava sovellus Casambi app on asennettavissa iOs- ja Android-laitteisiin.

Casambi kommunikoi suoraan valaisimien kanssa ja valaisimet toimivat verkon vahvistimina, jolloin erillistä Wi-Fi-verkkoa tai internetyhteyttä ei välttämättä tarvita. Suomessa kehitetty ratkaisu perustuu Bluetooth matalaenergiatekniikkaan (BLE), joka on ainoa kaikissa nykyaikaisissa älylaitteissa käytetty vähävirtainen langaton tekniikka, mikä on tehnyt siitä maailmanlaajuisesti käytössä olevan ja tulevaisuudessakin käytettävän vähävirtaisen radiotekniikan.

Kenelle Casambi on tarkoitettu?

Casambi on tarkoitettu kenelle tahansa, yksittäisen valaisimen ja valaisinryhmän käyttäjästä laajojen valaistuskokonaisuuksien hallintaan erikoistuneille ammattilaisille, kaikille niille, jotka haluavat hyödyntää edistyksellistä nykyaikaista valonohjausta ja valaistusteknologiaa. Casambi-soveltuu kuluttajien ja ammattilaisten käyttöön. Joustava järjestelmä skaalautuu, kasvaa ja pienentyy käyttäjäryhmän tarpeen mukaan.

Vaikka Casambi on suunniteltu alkujaan kodin sisustajien käyttöön, se soveltuu erinomaisesti myös laajojen valaistusten ohjaukseen. Casambi on vahvasti tulevaisuussuuntautunut. Se on saavuttanut markkinajohtajan aseman BLE  (Bluetooth matalaenergia) teknologiaa hyödyntävissä valaisinlaitteissa ja kehittää jatkuvasti uutta nopeasti kasvavan asiakaskuntansa tarpeisiin. Tuore uutuus on laajojen projektien suunnittelu- ja käyttöönottotyökalu Casambi Pro.

Voiko Casambi-valaisimen liittää älykodin järjestelmään?

Voit aloittaa Casambi-älyvalaistuksen haltuunoton hankkimalla Casambi Ready -valaisimen ja lisätä samaan ohjaukseen myöhemmin lisää eri Casambi-ohjattavia laitteita tarpeesi mukaan. Casambi-ohjausjärjestelmä rakentuu sitä mukaa, kun lisäät ohjaukseen laitteita.

Casambi-ohjattavat valaisimet on helppo ja nopea liittää olemassa olevaan älykodin, toimiston tai muun tilan Casambi valaistuksen ohjausjärjestelmää.

Aicci T1 -pöydät ovat Casambi Ready -valaisimia

Aicci T1 -pöydät ovat Casambi Ready -valaisimia, mikä tarkoittaa sitä, että valaisevissa pöydissä on sisäänrakennettu langaton valonohjaus.

Käyttöönotto tapahtuu liittämällä pöydän pistoke pistorasiaan ja lataamalla ilmainen Casambi-sovellus iOs tai Android puhelimeen, tablettiin tai älykelloon. Kun pöytä on liitetty verkkovirtaan sovellus tunnistaa automaattisesti laiteen ja sen valoa voi ohjata heti ilman erillistä reititintä.

Mitä hyötyä on nykyaikaisesta valaistuksen ohjauksesta?

Älykäs langaton BLE -valaistuksen ohjaus on paljon muutakin kuin valon sytyttämistä, sammuttamista ja himmentämistä. Sillä voidaan parantaa valon käytettävyyttä ja valaistuksen ominaisuuksia. Casambi antaa käyttäjille mahdollisuuden hallita valoa, edistää ergonomiaa, tukea hyvinvointia ja turvallisuutta valolla. Samalla voidaan parantaa tilojen muunneltavuutta, mukavuutta ja energiatehokkuutta.

Casambin etuja

 • Nopea ja helppo ottaa käyttöön
 • Monikielinen käyttöliittymä, myös suomen- ja ruotsinkielinen
 • Vaivaton käyttää
 • Monipuolinen valonohjaus
 • Perustuu Bluetooth matalaenergiateknologiaan (BLE)
 • Yhdistettävissä Wi-Fi -verkkoon
 • Luotettava Suomessa kehitetty
 • Dynaaminen ohjaus älylaitteilla, katkaisimilla/kauko-ohjaimilla, liike ja läsnäolotunnistimilla
 • Automaattinen ajastus ja valaistustilojen ohjaus
 • Skaalautuva yhdestä valaisimesta laajaksi tuhansien laitteiden järjestelmäksi
 • Hallinnan jakaminen muiden kanssa on helppoa
 • Joustava ja laajasti yhteensopiva eri valaisin- ja laitevalmistajien tuotteiden kanssa
 • Mahdollisuus määritellä valaistus ja sen ohjaus itse, ilman ulkopuolista apua
 • Säästää energiankulutuksessa
 • Alhaiset ylläpitokustannukset
 • Helppo ja edullinen tehdä muutoksia valaistukseen jälkeenpäin

Miten aloittaa Casambi-valonohjaus?

Kun olet liittänyt Casambi Ready -valaisimen verkkovirtaan, voit aloittaa valaisimen valon säädön ja asettaa omia asetuksia Casambi sovelluksella. Casambi Ready -laitteet ovat helposti käyttöönotettavia kytke ja käytä (plug & play) ominaisuuksilla. Casambin perustoiminnot koostuvat valojen kytkemisestä päälle ja pois, valon kirkkauden säädöstä, sekä valon sävyn ja voimakkuuden säädöstä.

Ota ensimmäinen askel ja lataa ilmainen Casambi-sovellus puhelimeesi ja tutustu lyhyeen käyttäjän oppaaseen: Casambi App Short User Guide.

Laajempi Casambi-ohje Casambi App User Manual löytyy täältä.

Updating…
 • Ostoskori on tyhjä.