Tarinamme

Aiccin toiminta sai alkunsa vuonna 2006. Yrityksen perustaja Sauli Koukkari oli tuolloin uuden tilanteen edessä ja havaitsi miten ledien kehittyminen mullistaa valaistuksen ja erikoisvalaisimien tarve tulee kasvamaan. Suunnittelijana Saulia kiinnosti erityisesti ohutrakenteiset valaisevat pinnat. Sauli perehtyi ja kehitti tekniikkaa ja valaisimien rakennetta, jossa valo jaetaan optiikan avulla laajalle alueelle. Tällaisella menetelmällä on mahdollista toteuttaa valovoimainen, pehmeä ja silmälle miellyttävä valo.

Ledivalaisimia pidetään ekologisina ja huoltovapaina, vaikka jokainen ymmärtää, että näin ei välttämättä ole. Ledien myötä on yleisesti hyväksytty valaisimet, joissa ei ole vaihdettavia valonlähteitä. Vikaantuessaan moni valaisin päätyy jätteeksi, vaikka huollettavana ne voisivat olla kestävän kehityksen mukaisesti erittäin pitkäikäisiä.

Sauli suunnitteli aikaisemmin teollisuuselektroniikkaa prosessiteollisuuteen ja on työnsä myötä omaksunut ajattelun, jonka mukaan kaiken toteutetun täytyy olla huollettavissa ja korjattavissa. Tällä periaatteella Sauli on kehittänyt valaisinrakenteita, jotka mahdollistavat ledien vaihtamisen ja muun huollon.

Aicci onkin tiettävästi ensimmäinen valmistaja, jonka valopaneelien ledivalonlähteet ovat olleet vaihdettavia – vuodesta 2008. Näin on luonnollista, että Aiccin muutkin tuotteet ovat huollettavia ja niissä on helposti vaihdettavat valonlähteet.

Oma taustani on sisustusarkkitehtuurissa ja kalustemuotoilussa. Opintojeni aikana ja niiden päätyttyä toimin yrittäjänä vuodesta 1999 alkaen, suunnitellen pääasiassa toimitiloja. Työssäni huomasin hyvin varhaisessa vaiheessa, kuinka suuri merkitys valolla on tilaan ja sen käyttäjiin, joten perehdyin asiaan pintaa syvemmälle.

Kun tutustuimme kesällä 2015 Saulin kanssa Suomen valoteknillisen seuran matkalla, huomasimme, että jaoimme näkemyksen valon tärkeydestä ja siitä millainen on hyvä valo, ja että valo vaikuttaa hyvinvointiin.

Yhteisymmärrys johti siihen, että aloitin työn Aiccissa kesällä 2016. Mukavaa tässä työssä on ollut sen monipuolisuus, mahdollisuus kehittyä ja kohdata aina uusia haasteita, sekä tehdä työtä mikä tuottaa hyvää mieltä minulle ja ennen kaikkea tuotteidemme käyttäjille.

Meillä on kytenyt ajatus Aiccin omasta valaisinmallistosta, jossa voimme hyödyntää meidän molempien eri alojen osaamista ja pitkäaikaista kokemusta. Osaamisesta kertoo osaltaan se, että Aiccin valaisimia on vaativissa rakennuskohteissa yli 30:ssä maassa ja olemme tehneet tutkimuskäyttöön valaisimia jopa valoherkille kaloille.

Näin päätimme toteuttaa nykyaikaisen valaisintuotteen, joka muotoutui prosessin aikana pöydäksi, missä yhdistyy käytännöllisyys, ajattomuus ja valoteknisesti poikkeuksellinen ja kaunis valo.

Toivomme, että tuotteemme tavoittavat ihmiset, jotka arvostavat valaisevan pöydän viimeisteltyä muotoilua, nautinnollista monipuolisesti ohjattavaa valoa ja kestävän kehityksen mukaan toteutettuja ratkaisuja.

Muuramessa 23.3.2020

Päivi Charpentier

Aicci Oy:n kansainvälistymishanke 2019

Kansainvälistyminen oli luonnollinen seuraus päätöksestämme toteuttaa nykyaikainen valaisintuote. Tässä meitä on tukenut Keski-Suomen ELY-keskus. Hanke kestää vuoden 2020 loppuun.