Valopaneelit

Suunnittelemme ja valmistamme valopaneeleja asiakkaan käyttötarkoituksen ja mittojen mukaan kohteen erityisvaatimukset ja tilaajan toiveet huomioiden. Valopaneeli on ohut erinomaisesti valaiseva ledivalopinta, jonka ominaisuudet perustuvat reunasta valaistuun akryylistä erikoistyöstettyyn valoa johtavaan levyyn. Erilaiset materiaalit, rakenteet, muodot ja asennettavuus mahdollistavat valopaneelien käytön hyvin erilaisissa valaistuskohteissa sisätiloissa ja ulkona.

Mittojen mukaan

Toteutamme valopaneelit käyttökohteen mittojen mukaan yksittäiskappaleina tai sarjatuotantona. Yksittäinen 30 mm paksu valopaneeli lasipinnalla toteutettuna voi olla maksimissaan kokoa 2000 mm x 3000 mm. Laajempia valopintoja saadaan aikaiseksi paneeleita yhdistämällä. Ohuimpien valmistamiemme valopaneelien paksuus on 4 mm.

Erilaisia muotoja ja aukkoja

Paneelin mitoituksen lisäksi myös paneelien geometrinen muoto on määriteltävissä. Valopaneeli voi olla muutakin kuin neliö tai suorakaide. Olemme valmistaneet monimuotoisia suora- ja kaarevasivuisia valopaneeleja. Ja vaikka paneelien valopinnat ovat useimmiten suoria, voimme haluttaessa toteuttaa valopaneeleja myös kaarevapintaisina. Teemme valopaneeleihin myös aukkoja esimerkiksi tekniikan asennuksia silmällä pitäen.

Asennus ja liittimet käyttökohteen mukaan

Paneelit ovat asennettavissa rakenteisiin kuten: seinään, kattoon tai lattiaan, erilaisten ikkuna- ja valoaukkojen yhteyteen, katteiksi, tilanjakajiksi, kalusteisiin tai laitteisiin. Asennustapa ja liittimet on valittavissa käyttökohteen mukaan. Asennus voi olla esimerkiksi kiinteä pinta-asennus, piilokiinnitys, saranoitu ja avattava tai pikaliittimin irrotettavissa oleva.

Pintamateriaalit ja -käsittelyt sekä valaistustekniset ominaisuudet

Valopaneelin pinta- ja taustalevynä voidaan käyttää erilaisia valoa läpäiseviä, suuntaavia, heijastavia ja sirottavia levyjä. Materiaaliltaan pintalevy voivat olla lasia, akryylia tai polykarbonaattia. Reunavalaistujen paneelien reuna- ja kehysprofiilit ovat anodisoitua, pinnoitettua tai RAL sävyihin maalattua alumiinia. Ledit ja valonohjaus ovat valittavissa käyttötarkoituksen ja kohteen mukaan.

Huollettavuutta avattavalla rakenteella

Aiccin kehittämät ja mallisuojaamat avattavat kehysrakenteet mahdollistava valopaneelien poikkeuksellisen pitkän käyttöiän ja huollettavuuden. Huollettavan ledivalopaneelin komponentit voidaan huoltaa tai vaihtaa yksinkertaisesti ja nopeasti. Tämä pidentää merkittävästi paneelin käyttöikää, säästää kustannuksia ja on ekologista.

Autamme suunnittelussa

Jos mietit valopaneelin käyttöä jossakin kohteessa ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme toteutuksen suunnittelussa ja tarjoamme kohteen mukaan optimoidut ratkaisut, jotka takaavat tarkoituksenmukaisen toteutuksen, mahdollistaen myös valopaneelin huollettavuuden.

Ominaisuudet

 • Valaisukyky

  Erinomainen valonlähde, tasainen ja miellyttävä valo.

 • Energiataloudellisuus

  Käyttämämme laadukkaat ja hyvä hyötysuhteiset (lm/W) ledit takaavat energiataloudellisuuden.

 • Pitkäikäisyys

  Mekaanisesti laserilla kuvioitu valojohde on kestävä ja toimii vuosikymmeniä.

  Ledeillä on pitkä käyttöikä. Lisäksi paneeliemme avattava ja huollettava rakenne mahdollistaa haluttaessa ledien vaihdettavuuden ja paneelien huollon.

 • Rakenteen erinomaisuus

  Ohuimmat valojohdelevyt ovat vain 3 mm paksua lasertekniikalla työstettyä erikoisvalmisteista akryyliä.

 • Käytettävyys

  Ohut rakennepaksuus. Soveltuu lattiaan, kattoon ja seinään, erikois-, kaluste- ja laitevalaistukseen.

  Mahdollistaa epäpuhtauksilta ja kosteudelta suojauksen sisätiloissa ja ulkona. Suojausluokka maksimi on IP 67.

 • Ympäristöystävällisyys

  Ei sisällä elohopeaa eikä muita raskasmetalleja.

LED LED LED