Yritys

Aicci on kansainvälisesti palkittu suomalainen valaisinsuunnittelustudio ja valaisimia valmistava yritys. Olemme tehneet työtä yrityksen perustamisesta, vuodesta 2006, lähtien valon hienoimpien ominaisuuksien esiintuomiseksi. Muuramessa, Keski-Suomessa, valmistamamme valaisimet palvelevat valon ystäviä yli 50 maassa.

Toimintaamme on leimannut tiivis yhteistyö valmistavan teollisuuden, kuten hissejä valmistavan Kone Oyj:n, sekä nykyarkkitehtuurin, teollisen muotoilun ja valaistussuunnittelun mestareiden kanssa. Vuosikymmenten kokemus on auttanut meitä kehittämään oman valaisinmallistomme. Nykyään tarjoamme ylellisiä design-valaisinratkaisuja, kuten Aicci T1 -valaisevia pöytiä, sekä mittatilaustyönä valmistettuja valaisimia sisätiloihin ja vaativiin arkkitehtuuriprojekteihin ympäri maailmaa.

Aicci

Yrityksen nimi viittaa siihen mitä teemme ja miten tarkastelemme työtämme. Vanha keltinkielinen (vanhaa irlannin kieltä) sana ”aicci” tarkoittaa näkemistä, asioiden havainnointia ja ymmärtämistä.

Sanasta on kehittynyt englannin kieliset ilmaukset ”I see” ja ”I see what you mean.”

Muotoilufilosofia

Aicci-mallistossamme yhdistyy pohjoismainen muotoiluperintö ja nykyaikaiset innovaatiot tavoitteena tuoda esiin valon hienoimmat ominaisuudet. Haluamme tuottaa iloa ja kauneutta käytännöllisillä ihmisystävällisillä valaistusratkaisuilla, jotka tukevat viihtyvyyden lisäksi myös hyvinvointia. Teemme ihmissilmää ja mieltä helliviä valaisimia.

Pohjoismainen näkökulma valaistukseen

Pohjoisen valon, keskiyön auringon, kaamoksen ja revontulien maassa valolla on erityinen merkitys. Valo rauhoittaa, herättää ja aktivoi meitä. Se rytmittää luonnon ja ihmisten elämää. Haluamme tukea näitä toimia ja meille kaikille tärkeää luonnollista elämänrytmiä.

Luonnonvalon vaihtelu inspiroi meitä. Valo voi tehdä meistä melankolisia, mutta se voi myös tuoda rauhaa. Valolla on pyhä luonne; ilman sitä meitä ei olisi olemassa. Emme voi koskettaa valoa, mutta se koskettaa meitä. Pohjoisen kevättalven sinen kuulas taivas on jokavuotinen ihme ja kevään merkki, joka inspiroi meitä luomaan uutta.

Tiedämme valon vaikuttavan meihin ihmisiin. Olemme tietoisia siitä, että valo vaikutta silmien ja näkemisen lisäksi käyttäytymiseemme, uni-valverytmiimme, valppauteemme, mielialaamme ja muistiimme. Nämä kaikki vaikuttavat hyvinvointiimme. Tästä syystä olemme huomioineet Aicci-valaisimien suunnittelussa silmien hyvinvoinnin ja valon säädettävyyden, jolloin eri tilanteisiin on mahdollista luoda ihanteellinen valaistus.

Tiedämme myös, että silmiin osuva valo vaikuttaa kehon sisäisiin kelloihin, jotka ohjaavat kehon solujen jakautumista, aineenvaihduntaa, hormonien eritystä, välittäjäaineita ja kasvutekijöiden tuotantoa. Näin ollen, ymmärrämme, että elinympäristön valaistuksella on valtavan suuri merkitys.

Tiedämme siis, että valolla on syvällinen vaikutus koko ihmisen fysiologiaan ja hyvinvointiin. Koska elinympäristömme valaistus muokkaa elämäämme on meille Aiccissa erityisen tärkeää huolehtia valaisimiemme valon laadusta. Koemme, että huolehdimme silloin osaltamme sinun hyvinvoinnistasi – siitä, miten me kosketamme sinua valolla.